maanantai 14. huhtikuuta 2014

Aika menee hurjan nopsaan!

Neljättä viikkoa viedään!

Viime viikon seikkailin eri osissa Pendine Park:ia. Kävin tutustumassa parin päivän ajan aivovamma- ja neurologian osastoon Penybryniin. Siellä pääsin tutustumaan potilaskansioihin ja lääkkeiden jakoon sairaanhoitajan mukana.

Yhden päivän vietin erittäin mielenkiintoisessa kehitysvamma- ja mielenterveys yksikössä, Bodlondebissä. Pääasiassa siellä vietin aikani päivätoiminnassa, jossa muunmuassa oli musiikki- ja taide terapiaa, seurustelua sekä erilaisia pelejä ja leikkimielisiä kisoja. Muut päivät vierähtivät tutussa vanhus- ja dementiayksikössä Highfieldissä perushoitotyön merkeissä.

Tämän viikon saan viettää aktiviteettien parissa. Luvassa on mitä ilmeisemmin musiikkia, pääsiäiskoristeiden valmistelua, visoja, pallopelejä, muistipelejä, shoppailua, seurustelua ja tietenkin bingoa!


Ohessa kuva Pendinen tarjoamasta fish ´n chips- ateriasta, johon kastikkeeksi tuli hernekeittoa. Sopii ihmeen hyvin yhteen, suosittelen! :D


Piipahdin toista viikkoa sitten Lontoossa, ihana suuri city! Kauniskin vielä. Tuli nähtyä pikaisesti kuuluismmat nähtävyydet ja turistikohteet. Voisin mennä toistekin!


Viime lauantaipäivä Johannan kanssa vierähti Chesterin eläintarhassa. Siellä oli kivaa! Ja paljon eläimiä. Pikkusen vajaassa neljässä tunnissa olimme lähes kiertäneet koko eläintarhan. Nähtävää jäi mahdolliseen toiseenkin kertaan aivan varmasti.









-Eija

torstai 3. huhtikuuta 2014

Toka viikko



Terve!

Kaikki on mennyt hyvin. Toisen viikon olen pääasiassa ollut neliraaja- ja hengityshalvauspotilaan hoidossa mukana. Toki tilanteen ja kiireen vaatiessa olen myös käynyt auttamassa muunmuassa aamupesuissa ja ruokailutilanteissa muualla. Viikko on ollut mielenkiintoinen ja joka päivä on tullut ainakin jotain uutta opittua. Ensimmäiseen viikkoon verrattuna tämä on ollut huomattavasti hidastempoisempaa ja rauhallisempaa kaikin puolin. Olen päässyt mukaan monenlaisiin tilanteisiin neliraaja- ja hengityshalvauspotilaan hoivassa, niin pesuissa auttamaan, siirtoja tekemään, harjoittamaan kuntoutusta/ fysioterapiaa sekä hengitystä helpottavissa työtehtävissä esimerkiksi pumppaamaan happea käsipelillä henkilön keuhkoihin.

Ruoka on ollut hyvää, pitkälti samankaltaista, kuin suomessa. Saamme päivittäin tilata Pendine Parkin keittiöstä joko lämpimän aterian, leivän tai salaatin. Tänään tilasimme Walesilaista perinneruokaa ponch mipeä, jota kokki meille suositteli. Oletettavasti saimme peruna/ ja porkkana muusia ja päälle ison pekonisiivun sekä kyljessä kastike ja keitetty kaalisalaatti. Nam!

Päivä on ollut sumuinen, niin sumuinen, että sitä on pohdittu uutisia myöden. Saharasta päin tuulee ja se pöllyyttää hiekkaa ynnä muuta hiukkasta. Osaa englantia on annettu erittäin huonon ilmanlaadun varoitus. Astmaatikoita, COPD- potilaita + muita keuhkosairaita sekä lapsia on varoitettu ja toivottu pysyttelevän sisätiloissa.




Ilmanlaadun pitäisi parantua viikonloppuun mennessä.

Viikonlopuksi suuntaan Lontoon vilinään, sitä innolla jo odottelen! :)

Mukavaa loppuviikkoa.
-Eija




torstai 27. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen viikko Pendine Parkissa

Pendine Park on ollut mahtava jo näinä ensimmäisinä neljänä päivänä!! Olemme Johannan kanssa päässeet jo nyt tekemään milloin mitäkin. Ensimmäinen päivä tuntui ihan kaaokselle, paikka tuntui valtavalle, puhe kuullosti kovin nopealle ja toisinaan vähän epäselvälle. Muutamassa päivässä talo on selkiytynyt kummasti. Työpäivien jälkeen olen ollut yllättävän väsynyt ja uskon sen ainakin osaltaan johtuvan siitä, kun täytyy keskittyä ymmärtämään ja kuuntelemaan vierasta kieltä.

Työmatkan olemme kulkeneet kävellen, eikä pieni sadekaan ole meitä estänyt reippailemasta!  Matkaan kotoa, Snowdon Hallista Pendineen, menee noin puolisen tuntia. Ohessa muutama kuva työmatkasta.






Olen päässyt avustamaan ja tekemään muumuassa peg-letkuruokintaa ja lääkintää, nenä-mahaletkuruokintaa ja lääkintää sekä seurannut sen poistamista ja uudellleen asettamista, lääkkeiden jakoa, avustamassa kylvettämisessä kylpyammeessa, tekemään pesua sänkyyn sekä käyttämään nostolaitetta. Olen myös ollut seuraamassa hengityshalvauspotilaan ja trakeostomiapotilaiden hoitoa. Pääsin myös mukaan menehtyneen asiakkaan hautajaisiin krematorioon sekä näin kuinka kuollut laitetaan Pendine Parkissa. Olen pääasiassa tämän viikon kulkenut vanhemman sairaanhoitaja miehen mukana ja hän on hyvin selkeästi selittänyt ja perustellut työnsä minulle.

Yllättäviä asioita ovat olleet hieman erilainen hygieniataso kuin meillä kotosuomessa. Tietenkin on hoitajia, jotka tekevät erittäin hygienisesti työnsä, mutta on myös melko villejä eroja ollut hoitajien välillä. Yllättävää on myös ollut se, että kaikki kirjaaminen tapahtuu käsin. Tietokoneita ei oikein ole lainkaan, paitsi ehkä toimistoissa, joissa johtajat ovat. Yllätyksenä tuli myös se, että raportit hoidetaan käytävässä ja sen myötä salassapito ei tunnu olevan niin tarkoin varjeltua. Potilaskansiot ovat myös käytävällä lukottomissa kaapeissa.

Wrexham on kaunis ja suhteellisen pieni kaupunki Walesissa. Paljon olemme jo lähipaikkoja kierrelleet ja tutkineet ja paljon on vielä näkemistä keskustassa.






Olen erittäin tyytyväinen ollut siitä, että pääsin lähtemään harjoitteluun ulkomaille. Ihan ehdottoman suositeltava vaihtoehto! :)


Keväiset terveiset
-Eija








lauantai 22. maaliskuuta 2014

Wrecsam, rinkka tärisee jo!

Hartaasti odotettu ja jännitetty reissu lähenee!! Huomenna ollaan jo illalla Wrexhamissa Johannan kanssa. Tunnelmat on oikein hyvät, ihanaa päästä toivottavasti keväisempään ja vähemmän räntäiseen paikkaan viideksi viikoksi. Sääennusteet pikku sateista huolimatta ovat sellaista +11- +15c. Jorma Uotisen sanoin "Ei huanoo".

Pendine Parkin kautta kaikki järjestely on tuntunut huolettomalle ja mukavalle. He ovat ajatelleet ihanasti matkalaisia ja hoitaneet meille asuntolaan valmiiksi maanantai-aamulle aamiastarvikkeita ja suihkutarvikkeet, sekä pyyhkeet, peitot ja petivaatteet. Työharjoittelu alkaa maanataina kello 10 ja joku työpaikalta tulee meitä hakemaan ensimmäisenä aamuna asuntolalta! Matkan ei pitäisi olla pitkä, alle 2 kilometriä, joten jatkossa vakaana suunnitelmana on kulkea matka pääasiassa jalan. Tai ainakin edes toiseen suuntaan. Ainakin kerran viikossa. ;)

Mukavaa lauantai-iltaa!!

-Eija